Diversitat i Qualitat

Anys 30…

A la dècada dels 30, però amb data incerta, es va aixecar una petita taverna que es coneixia amb el nom de Casa Secundina, situada a la vora de l’antic pas a nivell de l’Aldea. Durant la Guerra Civil Espanyola, l’edifici on estava situada la taverna, va ser enderrocat a causa de les bombes, fent que els seus inquilins  traslladessin el negoci a un altre emplaçament situat a la vora de la Nacional 340 al seu pas per l’Aldea.

Pocs anys després, a aquesta cafeteria  se li va sumar el restaurant conegut amb el nom de “Cafè Restaurant Quimet” i posteriorment s’hi va construir un hotel al damunt, el que ara coneixem per Hotel Can Quimet, esdevenint així un dels establiments hotelers amb més història del nostre territori.

Década dels 90…

Després  d’anys de consolidació, el camí evolutiu e innovador de l’empresa va fer imperatiu la compra d’una parcel·la de terreny destinada bàsicament al conreu, per esdevenir en un important complex turístic de les Terres de l’Ebre, el “Restaurant Masia Pla dels Catalans”, nascut l’any 1993; dedicat bàsicament a la celebració d’esdeveniments: bodes, comunions, celebracions familiars, grups de touroperació, turisme de tercera edat……. D’aquesta manera s’obtenia un model revulsiu dins del món de la restauració, caracteritzat per unes instal·lacions que oferien una gran polivalència en quant als esdeveniments que allí es podien celebrar.

Villa Retiro

A finals de l’any 2001 es va adquirir una casa colonial construïda l’any 1892 per l’arquitecte Josep Fontserè (mestre de Gaudí), creador del Parc Samà de Cambrils o del Parc de la Ciutadella de Barcelona entre d’altres construccions. Aquesta casa era coneguda com a Casa de l’Indià de Xerta, degut a que el seu antic propietari es dedicava a comercialitzar amb productes de les Amèriques. Després d’una profunda rehabilitació e importants millores a la finca, el 17 de març de 2006 s’inaugurarà l’Hotel Villa Retiro, complex exclusiu i d’alt luxe de només 9 habitacions,  primer hotel de 5 estrelles de les Terres de l’Ebre i tercer de la província de Tarragona. Annex a l’Hotel es troba el El Restaurant Villa Retiro, establiment  de cuina sofisticada, creativa i de disseny però fortament arrelada a la cuina catalana i francesa.

Als seus fogons es troba Francesc López, besnet del fundador de l’empresa; cuiner format a la prestigiosa escola Hoffman de Barcelona, posteriorment, a l’ADF, Alain Ducasse Formacion i finalment va treballar al restaurant de l’Hotel Plaza Atheneé de Paris (3 estrelles michelin).

masia-pla-dels-catalans

Estrella Michelín

El novembre del 2009, després de només 3 anys d’haver-se inaugurat, el Restaurant Torreó de l’Indià rep la seva primera estrella Michelin, sent el seu xef de tant sols 25 anys, el Francesc López, un dels cuiners més joves d’Espanya i del món en aconseguir-la.

L’abril del 2010, s’inaugura el saló d’events de l’Hotel Villa Retiro, amb capacitat per a més de 600 persones esdevé un dels més espaiosos, i més ben equipats de tota la província de Tarragona.

L’any 2010 després d’haver finalitzat els estudis de sumilleria Fran i Joaquim decideixen fer un vi per a consum propi i com un hobby, que en poc temps esdevé en la creació de l’empresa Pagos de Híbera, celler dedicat a la producció de vi (75.000 ampolles a l’any).

La Catedral del Vi

L’any 2014 adquireixen la gestió del Celler Cooperatiu del Pinell de Brai conegut com La Catedral del vi del Pinell de Brai, edifici modernista creat per Cèsar Martinell l’any 1.917, obra mestra de l’arquitectura agrària catalana que després d’una sèrie de millores esdevé un celler format per: celler de producció de vi i oli, visites guiades (25.000 a l’any) restaurant i botiga de tots els vins de la DO Terra Alta així com tots els productes d’alimentació artesans de les terres de l’Ebre.

Mítics Festival

El juliol del 2016 es crea al Pla dels Catalans un festival musical de referència a les Terres de l’Ebre conegut com a Mítics Festival. Esdeveniment multitudinari que combina la música en directe de grups de primer nivell, amb l’actuació de dj’s. A la seva primera edició es van reunir 3.000 persones.

Xerta Restaurant

També l’any 2016 l’empresa arriba a Barcelona de la mà de Xerta Restaurant sent els encarregats de tota la gastronomia de l’Hotel de 5 estrelles Ohla Eixample. Per tant gestionen el  restaurant gastronòmic, el servei d’habitacions, el servei d’esmorzars, sky bar, lobby bar i la gestió dels diferents grups i esdeveniments de les sales privades.

Escola de Cuina Villa Retiro

Per últim durant aquest mateix any 2016 amb una plantilla de professors de gran nivell, i amb la visió d’arribar a alumnes de tot el món s’inicia l’Escola de Cuina Villa Retiro, que vol formar cuiners i cambrers dintre de l’àmbit de la restauració d’alt nivell així com en la vesant més empresarial del sector.

La Masia Pla dels Catalans

Al Restaurant Masia Pla dels Catalans, diversitat i qualitat van de la mà per tal de satisfer les més amplies exigències de tots els nostres clients. Amb més de 50 anys d’experiència organitzant events, el Restaurant Masia Pla dels Catalans és el lloc idoni per dur a terme tot tipus de cel·lebracions.